سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یاقوت کبود

اشکال رنگ یاقوت کبود
یاقوت کبود و انگشتر فیروزه  آبی‌رنگ: در سریلانکا یاقوت‌های کبود آبی‌رنگ پر‌نور‌خیس و بیشتر بنفش آبی‌رنگ با ظاهری درخشنده وجود دارااست و در بقیه بخشها کامبوج (Pailin) و میانمار نیز سنگهای مشابهی وجود داراست.
یاقوت کبود آبی‌رنگ بنفش: رنگ آبی رنگ مایل به بنفش در سافیرهای میانمار و سریلانکا چشم می گردد.
یاقوت کبود آبی‌رنگ شیری: این رنگ از سافیر صرفا در کشمیر، هندوستان و تایلند یافت میشود. به جهت ذرات ریز فراوان جان دار در آنان و پراکندگی فروغ بوسیله آن‌ها، از دید ظاهری سافیرهایی با رنگ آبی رنگ – شیری پاره ای «خواب آلو» می باشند.
یاقوت کبودآبی جوهری رنگ: یاقوت کبود تیره رنگ، آبی‌رنگ – سیاه معمولاً از استرالیا، تایلند، نیجریه، چین و ویتنام می آیند. ته رنگ عالی و سیری رنگ دارا‌هستند اما پرده رنگ آن ها تیره میباشد. باندهای شفاف هگزاگونال اکثر اوقات مشخصه این گوهر میباشد.
یاقوت کبود آبی‌رنگ – سبز: این نوع رنگ برای یاقوت کبود با اندکی رنگ سبز می باشد. سافیرهای استرالیا، نیجریه و بعضی بخش ها تایلند ممکن میباشد این مشخصه را نشان دهند.
ذخایر یاقوت کبود در دنیا
معادن اساسی سنگ یاقوت کبود عبارت اند استرالیا، برمه، سریلانکا، تانزانیا، هندوستان (کشمیر)، تایلند و در غایت ماداگاسکار که یکی بی نیاز‌ترین آنان می باشد. اما معادن معدود‌اهمیت تری نیز در کشورهای برزیل، کامبوج، کنیا، مالاوی، زیمبابوه، آمریکا و فنلاند یافت میگردد.

کاربرد سنگ یاقوت کبود
یاقوت کبود بیشتر در جواهرات استعمال می شود البته با دقت به رنج بسیار بالا کاربردهای صنعتی هم داراست. یاقوت (چه یاقوت سرخ و چه یاقوت کبود و به‌طور کلی اکسید آلومینیوم) طاقت فرسا‌ترین ماده بعد از الماس محسوب میشوند و ترازو مشقت آنها بر طبق مقیاس مشقت ماوس 9 میباشد. از کاربردهای غیرتزئینی این سنگ می‌اقتدار به دوربین‌های فروسرخ (روءیت کرد در شب و مشاهده کرد حرارتی)، پنجره‌های بسیار مقاوم، در بعضا مورد ها در استایلوس دستگاه‌های اندازه‌گیری ظریف (CMM) و برخی کاربردهای خاص در صنعت های الکترونیک اشاره نمود.

مشهورترین و اصلی ترین یاقوت‌های کبود دنیا
در سال 1966 یک سنگ یاقوت ستاره ای 63000 قیراطی با وزن 12?6 کیلوگرم در برمه میانمار یافت شد.
مطرح ترین یاقوت کبود که تا به حالا تراشیده گردیده مربوطه به یک یاقوت کبود Millenium Sapphire با وزن 61500 قیراطی میباشد که در سال 1995 در ماداگاسکار یافت شده است.
«ستاره هند» با وزن 536 قیراط وسیع ترین یاقوت کبود با تراش ستاره ای در موزه تاریخ طبیعی نیویورک.
سافیر لوگان به وزن 423 قیراط
یاقوت کبود ستاره آسیا Star Of Asia به وزن 330 قیراط در موزه اسمیتسونین واشینگتن
«ستاره نصفه‌شب» به وزن 116 قیراط که در ایالات متحده در موزه مراقبت میشوند.[3]
دو نگین یاقوت کبود به اسم‌های «ادوارد» و «استوارت» در تاج پادشاهی انگلستان وجود دارااست که از یاقوت‌های دارای شهرت میباشند.