سفارش تبلیغ
صبا ویژن

یاقوت قرمز


یاقوت قرمز رنگ

اسم علمی آن کرندوم میباشد. کانی کرندوم یا این که به عبارتی یاقوت، به دو رنگ آبی‌رنگ و قرمز‌رنگ چشم می­شود که رنگ آبی‌رنگ آن را یاقوت کبود و رنگ قرمز رنگ آن را یاقوت سرخ می­نامند. یاقوت بعداز الماس، طاقت فرسا ترین کانی میباشد. نکته: میزان سنجش کانی­ها معمولا جدولی به اسم موهس میباشد که در آن کانی­ها از یک ( گرافیت ) تا 10 ( الماس ) مرتبه بندی گردیده­اند. رتبه مشقت یاقوت 9 میباشد.

رنگ قرمز رنگ، علامت عشق و علاقه و خشم و وطن دوستیست! در پیشین، کشیشان اروپایی انگشتر­هایی با گوهر یاقوت را به دست می­کردند و می­فتند که‌این سنگ از فردوس آمده میباشد. از به عبارتی دیرباز، قیمت یاقوت برای یگانه و عام شناخته گردیده بود و این قیمت به سیرتکامل­ای میباشد که یاقوت سرخ را دربین سنگ­های قرمز رنگ، به با­قیمت­ترین سنگ بدل نموده است! در اندازه­های پهناور ( 5 قیراط و بیش تر ) قیمت یاقوت حتی از الماس نیز بیش تر میباشد چون یاقوت­هایی با بلور­های پهناور بسیار کم یاب­اند. شاید به همین عامل میباشد که یاقوت به فرمانروا سنگ­ها به شهرت رسیده است.

علاوه بر درخشش مختص و زیبایی، یاقوت خاصیت درمانی نیز داراست! یاقوت فشار خون را ارتقا داده و سبب به گردش افتادن خون در تن، مخصوصا در دیده­ها، می­شود. در سود بصیرت را تقویت کرده و موقعیت کسلی و بی­حالی را از در بین می­موفقیت. غیر وابسته از خاصیت جسمی یاقوت، یاقوت خاصیت روحی نیز دارااست! این سنگ گران بها اذهان مثبت را تقویت کرده و به شما توان و اقتدار و آرزو به معاش می­دهد.

ساختار و رنگ یاقوت

ماده اصلی تشکیل دهنده انگشتر فیروزه و یاقوت اکسید آلومینیوم میباشد که در اعماق زمین و تخت دما و فشار زیاد به یاقوت تبدیل می­شود. ادله رنگی بودن آن، وجود برخی از موادتشکیل دهنده واسطه به مقدار معدود در مخلوط آن میباشد. از پاراگراف موادتشکیل دهنده واسطه که سبب به رنگی شدن یاقوت می­شوند، می­اقتدار به کروم، آهن و ... اشاره نمود. وجود آهن در ادغام یاقوت باعث به تیره خیس شدن رنگ آن می­شود که رنگ یاقوت را به خون خرگوش مشابه خیس می­نماید و از بها آن می­کاهد. جواهر­شناسان برای رنگ پر‌نور­خیس یاقوت، که به رنگ خون کبوتر مشابه میباشد بها بیشتری قائل­اند. همان دیگر، رنگ قرمز‌رنگ مایل به ارغوانی و یا این که قرمز‌رنگ مایل به صورتی، شایسته ترین رنگ برای یاغوت میباشد. این یاقوت­های باارزش، طولانی تر در معادن برمه (میانمار)، ویتنام، تانزانیا و موزامبیک یافت می­شوند. معادن وسیع دیگر یاقوت، دامنه­های غربی هیمالیا، تاجیکستان و معدن جگدلک در افغانستان می­باشند.

به صورت معمول، سنگ مرمر بستر صورت­گیری یاقوت­های باارزش میباشد. درخشش رنگ سرخی که در یاقوت موجود است، در ذیل روشنایی آفتاب به حداکثر خویش رسیده و دیده­ها را به خویش خیره می­نماید.